Go to ...

Radio Messias

Messias, Israel og Verden

Sponsor

Klikk på reklamer og annonser. Radio Messias og JCMedia tjener penger på salget.

RSS Feed

Dershowitz forsvarer Trump


Den verdenskjente forsvarsadvokaten, bestselgende forfatteren og forhenværende professor ved Harvarduniversitetet, Alan Dershowitz forsvarer nå president Donald Trumps avsettelse av FBI-sjef James Comey. Han slår fast at Trump ikke har forbrutt seg eller gjort noe som helst som hindrer rettferdighetens frie løp.

-Det fins intet som helst grunnlag for å konkludere at president Donald Trump har forbrutt seg ved å utøve sin makt eller konstitusjonelle autoritet til å avsette direktør [James] Comey, skriver Dershowitz i et innlegg på bloggen Gatestone Institute.

Dershowitz peker dessuten på at Comey skrev det samme i sitt brev til FBI, at ingen bør betvile presidentens autoritet når det gjelder avsettelse av FBI-direktøren av en hvilken som helst eller ingen grunn overhodet.

-Det kan rett og slett ikke være en forbrytelse for en offentlig leder, enten det nå er presidenten eller noen annen, å utøve sin lovmessige eller konstitusjonelle autoritet til å sparke eller ansette en annen offentlig leder. For at noe skal være en forbrytelse, må det først foreligge actus rea (motiv!) og mens rea (skyldig!) – en kriminell handling utført med kriminelle baktanker.

-Man kan ikke engang anta at presidenten gjorde sitt vedtak på feil grunnlag er en forbrytelse, siden et motiv alene ikke utgjør en forbrytelse. Først må det foreligge et lovbrudd, og det å utøve sin konstitusjonelle makt kan aldri regnes som actus reus for en forbrytelse.

Dershowitz viser til det han kaller «ekstremister på begge sider» av partiskalaen ofte henviser til straffeloven for å demonisere sine politiske motstandere.

– Republikanere krevde fengsling av Hillary Clinton på grunn av hennes misbruk av en privat emailserver. Nå bruker demokrater samme argumentasjon mot Trump, fordi de er uenige i hans avgjørelse.

-Jeg har lenge vært motstander av dette, sier Dershowitz og viser tilbake til forsøket på å kriminalisere Texasguvernør Perry og kongressmedlem Tom Delay, og han uttrykker også sin motstand mot forsøket på å kriminalisere Israels statsminister Benjamin Netanjahu.

-Straffeloven skal bare brukes som en siste utveg, ikke som et åpningsangrep når det gjelder politisk uenighet.

-Debatten over hvorvidt det var rett av presidenten å gjøre som han gjorde, bør fortsette, noe jeg også har hevdet lenge. La oss bare ta påstandene om straffbare handlinger ut av ligningen.

-Begge partier har like mange feil, og det samme gjelder ekstremister utenfor partifloraen og i mediene. Det blir vanskeligere og vanskeligere å føre en nyansert debatt om komplekse politiske spørsmål. Alt er enten ondt eller godt, ingenting synes å ha elementer av begge. Handlinger blir enten beskrevet med krav om straffeforfølgelse eller nobelpris.

-Ingen har noe å tjene på slike argumenter, slår Dershowitz fast.

About Lars-Toralf Utnes Storstrand

Journalist siden 1989, med publiserte artikler i Dagen, Haugesunds Avis, Norge IDAG, Karmsund, Filmmagasinet, og andre publikasjoner. Forfatter. Ytringsfrihetsfundamentalist og absolutist. Overbevist Israelsvenn og Zionist. Utdannelse: BA i Kultur og Samfunnsvitenskap ved Universitetet i Bergen, 2004-2007.