Go to ...

Radio Messias

Messias, Israel og Verden

Sponsor

Klikk på reklamer og annonser. Radio Messias og JCMedia tjener penger på salget.

RSS Feed

Ukens Shabbatsmåltid: Falafel med tomatrelish


 

Denne uken presenterer vi et velsmakende måltid for alle som er glad i mat. Helt vegetarisk – og garantert kosher.
Slik lager du falafel:

Kikerter kan enten kjøpes naturlig, eller på boks. Hvis du kjøper dem tørre (naturlige) må de bløtlegges i rikelig vann over natten.

Sil av kikertene og mos dem i hurtigmikser. Blandingen skal være ”grov”. Tilsett hakket løk og hvitløk (Hvitløken knuser du flatsiden på kniven før du hakker den), og kjør hurtigmikseren ti sekunder. La blandingen hvile til smaken har satt seg – cirka 30 minutter.

Tilsett hakket frisk persille, koriander, karve, vann og bakepulver.

Rør godt sammen.

Varm olje i en gryte – gjerne frityrkoker.

Form falafelkuler med spiseskje/hånd til passe store porsjoner. Klem forsiktig for å få ut overskuddsvann.

Frityrsteik falafel i tre-fire minutter, ikke ha i mer enn fire-fem om gangen.

La den ferdigstekte falafelen hvile på kjøkkenpapir før servering. (Bruk fiskeøse eller annet egnet redskap til å ta dem opp av oljen). Falafelen (se bildet) skal være brun når den er ferdig.

 

Tomatrelish lager du slik:

Bland hakkede tomater, hakket agurk, sukker og chilisaus i en skål. Tilsett svart pepper og saften av en sitron.

 

Server falafalen varm med tomatrelish og pitabrød. Ikke glem hummus (det får du kjøpt hos innvandrerforretningene, det ser ut som en pasta – og er kjempegodt!)

 

Shabbat Shalom!

 

About Lars-Toralf Utnes Storstrand

Journalist siden 1989, med publiserte artikler i Dagen, Haugesunds Avis, Norge IDAG, Karmsund, Filmmagasinet, og andre publikasjoner. Forfatter. Ytringsfrihetsfundamentalist og absolutist. Overbevist Israelsvenn og Zionist. Utdannelse: BA i Kultur og Samfunnsvitenskap ved Universitetet i Bergen, 2004-2007.