Go to ...

Radio Messias

Messias, Israel og Verden

Sponsor

Klikk på reklamer og annonser. Radio Messias og JCMedia tjener penger på salget.

RSS Feed

Antisemittismen tiltar – både i Norge og EU


Den Europeisk-Jødiske Kongress (EJC) reagerte med vantro og sinne da den wallonske lokalregjeringen i Belgia vedtok at det fra og 1.september 2019 skal være forbudt å schechte (slakte kosher) i regionen. Forbudet rammer også halalslakt.

Det er den sydbelgiske regionen Wallonia som har fremmet forslaget og gjort vedtaket, og følger dermed opp Fremskrittspartiets vedtak om å forby omskjærelse av guttebarn, samt den norske loven som forbyr kosherslakt (schecting) – basert på feil grunnlag.

Norge har forbudt schecting siden 1929, fire år før Nazi-Tyskland innførte tilsvarende forbud, delvis basert på Jens Hundseids argument:

«Vi har ikke invitert jødene hit til landet og vi har ingen forpliktelser til å skaffe jødene dyr til deres religiøse orgier». Dette argumentet bærer med seg deler av samme argumentasjon som argumentene mot omskjæring av guttebarn, med henvisninger til ofringene i templet. Enkelte kommentatorer, spesielt i sosiale medier, har endatil sammenlignet omskjæring med tortur.

Hundseid, som tilhørte Bondepartiet (nå: Senterpartiet, også Vidkun Quislings opprinnelige parti) sa også: «en god del av disse utlendinger som kommer inn i landet, er rasemessig sett av mindreverdig kvalitet», noe som med god margin faller inn under den offisielle definisjonen av antisemittisme (engelsk).

Moshe Kantor, som er leder for EJC, uttaler blant annet til den jødiske nettavisen Algemeiner at det er viktig at politikere tar et steg tilbake for å se nærmere på dette overgrepet mot jødiske religiøse rettigheter i Belgia siden nazistenes okkupasjon under andre verdenskrig.

Flere land i Europa, blant annet Sveits og Polen har tidligere forbudt Schechting, som går ut på at dyrets halspulsåre og spiserør blir skåret over med ett drag av en spesialskjerpet kniv – som deretter må skjerpes på nytt. New Zealand som har en økende muslimsk befolkning har forbudt schechting, men tillater halal-slakt for den økende muslimske befolkningen. En okse som blir schechtet er død innen 4-5 sekunder, noe som gjør at kjøttet ikke blir skjemt av adrenalin.

Flere av argumentene som reiser seg mot Schechting sammenligner schechting med halalslakt, enda Halalslakt ikke på langt nær har samme strenge regulativ som jødedommen. Schechting forbyr slakt med kniv med ruglet egg, et forbud som ikke fins i islam. Schecting krever at man bare bruker ett strøk med kniven, mens islam tillater at man kan skjære frem og tilbake både en og flere ganger. Sistnevnte påfører ofte dyret smerter – og det er påvist at dyr ved halalslakt har druknet i sitt eget blod.

About Lars-Toralf Utnes Storstrand

Journalist siden 1989, med publiserte artikler i Dagen, Haugesunds Avis, Norge IDAG, Karmsund, Filmmagasinet, og andre publikasjoner. Forfatter. Ytringsfrihetsfundamentalist og absolutist. Overbevist Israelsvenn og Zionist. Utdannelse: BA i Kultur og Samfunnsvitenskap ved Universitetet i Bergen, 2004-2007.